Cultură şi învăţământ

În cele 5 sate din comuna Spring, functionează următoarele instituţii de învăţământ:
 
Spring
Şcoala cu clasele I-VIII Spring - 77 elevi / 8 clase
Grădiniţa Spring - 25 copii / 1 clasa
 
Draşov
Şcoala Drasov - 19 elevi / 4 clase
Grădiniţa Drasov - 30 copii / 1 clasa
 
Cunta
Şcoala cu claseleI-VIII Cunta - 83 elevi / 8 clase
Grădiniţa Cunta - 37 copii / 2 clase
 
Vingard
Şcoala cu clasele I-VIII Vingard - 70 elevi / 8 clase
Grădiniţa Vingard - 19 copii / 1 clasa
 
Menţionăm că în nici una din cele 4 şcoli nu există o sală de sport amenajată. Încălzirea şcolilor se face cu sobe, amplasate în fiecare încăpere, la care se foloseşte combustibil solid (lemn). Nici una din cele 4 şcoli nu au apă curentă.
Deşi ne aflăm în secolul automatizării, dotarea şcolilor cu materiale didactice şi calculatoare este precară sau inexistentă.
Comuna Şpring are o bibliotecă comunală, amplasată în incinta căminului cultural Şpring, care dispune de 10.420 volume de cărţi. În fiecare şcoală există de asemenea un număr important de volume de cărţi care vin în sprijinul elevilor.

Cămine

Activitatea culturală se desfăşoară în comuna Spring în căminele culturale existente în cele 4 localităţi componente.
Căminul cultural din Spring are o capacitate de 300 locuri, compus dintr-o sala mare de spectacole şi nunţi,o scenă spaţioasă, o bucatărie, o încăpere unde funcţionează biblioteca comunală şi o încăpere unde poate fi amenajat un club al tineretului.Necesită reparaţii interioare şi exterioare curente.
Căminul cultural din Cunţa are o capacitate de 150 locuri compus dintr-o sală de nunţi şi spectacole, o încăpere care este folosită ca bucătărie la nunţi, iar în partea din faţă are doua încăperi mai mici unde se poate amenaja un club al tineretului.
Căminul cultural din Draşov are o capacitate de 150 locuri, compus dintr-o sală mare de nunţi şi spectacole.Necesită reparaţie capitală.
Căminul cultural din Vingard are o capacitate de 100 locuri, compus dintr-o sală mare de nunţi şi spectacole.Necesită reparaţii curente şi amenajarea unei camere ca bucătărie, pentru nunţi.

 

 

Biblioteca
Comuna Spring are o bibliotecă comunală, amplasată în incinta căminului cultural Spring, care dispune 10.420 volume de cărţi.În fiecare scoală exista de asemenea un număr important de volume de cărţi care vin în sprijinul elevilor.

 

 

Biserica

Poporul nostru, ca şi alte popoare, pentru a-si putea exercită cultul divin a înalţat în cinstea lui Dumnezeu edificii măreţe numite biserici, având fiecare un anumit hram :
  • biserica ortodoxă Spring - „Sfintii arhangheli Mihail si Gavril"
  • biserica ortodoxă Cunţa - „Sfântul Nicolae"
  • biserica ortodoxă Drasov- „Adormirea Maicii Domnului"
  • biserica ortodoxă Vingard- „Sfântul Apostol Andrei